17. listopad ve Zlíně

15.11.2016 14:50

Na zlínském náměstí se uskuteční shromáždění

Nemůžeme mlčet!

Ve čtvrtek 17. listopadu se uskuteční na náměstí Míru shromáždění občanů s názvem Nemůžeme mlčet!, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

https://www.zlin.eu/clanky/aktuality/2778/pred-pamatnikem-obetem-totality.jpg

Repro: Zlín.eu

 

"V rámci hodinového programu uctíme památku obětí totalitních režimů, za účasti bývalých členů Občanského fóra vzpomeneme na dění v roce 1989 ve Zlíně a následně vystoupíme s prohlášeními reagujícími na události posledních týdnů," prohlásil primátor Miroslav Adámek, který je jedním ze svolavatelů akce.

 

Program bude doprovázen vystoupením kapely Blue station, záznamy ze Zlína z listopadu 1989 nebo Modlitbou pro Martu v podání Heleny Čermákové. "Od 19.00 hodin připravujeme program ve velkém sále divadla: nekorektní kabaret Ovčáček čtveráček s bezprostředně navazující diskusí ČR: bazar práv a svobod. Účast v diskusi zatím potvrdil Milan Uhde a Jaroslav Spurný," doplnil ředitel Městského divadla Petr Michálek, další z organizátorů. Dodal, že tento program je však již nyní vyprodán.

https://g.denik.cz/55/fb/sametova-revoluce-17listopad-vzpominka12014_galerie-980.jpg

Repro: Valašský deník

 

Městské divadlo Zlín se rovněž připojilo ke společnému prohlášení Nemůžeme mlčet! Asociace profesionálních divadel a Herecké asociace, v němž autoři ostře kritizují chování politických elit v čele s prezidentem Milošem Zemanem.

 

Sshromáždění občanů na náměstí Míru svolávají zlínští divadelníci spolu s radnicí a Zlínskou křižovatkou.

 

Události 17. listopadu roku 1989, kdy začala takzvaná Sametová revoluce vedoucí k pádu do té doby vládnoucí Komunistické strany Československa, si město Zlín připomíná již tradičně.

Zdroj a autorka: Zlín.cz - Irena Frolová