Den země v Napajedlích

15.05.2015 14:41

Oslavy Dne Země se v Napajedlích 

uskuteční za každého počasí

Repro: Hostýnsko

 

 

V pořadí třetí ročník oslav Dne Země chystají v Napajedlích, respektive na štěrkovně ve Spytihněvi, v sobotu 16. dubna. Serveru Zlin.cz to oznámila Kateřina Barešová z Klubu kultury Napajedla s tím, že akce se uskuteční za každého počasí.
  chystají v Napajedlích, respektive na štěrkovně ve Spytihněvi, v sobotu 16. dubna. Serveru Zlin.cz to oznámila Kateřina Barešová z Klubu kultury Napajedla s tím, že akce se uskuteční za každého počasí.

 

Lidé se mohou těšit na rybářskou líheň a sázení stromků v areálu. Vystoupí napajedelská psí školka, která se představí s ukázkami cvičení poslušnosti a předvede běhy pejsků přes překážky. Na malé návštěvníky bude čekat bobří stezka a spousta zábavných a poznávacích her, za které si všechny odnesou medaili a dárek v podobě trička s logem Dne Země. Vystoupí také zlínská folk-rocková kapela Pass a nebude chybět ani opékání špekáčků a grilování.

 

"Na štěrkovnu a zpět přepraví návštěvníky motovláček z Napajedel, Topolné a Spytihněvi. Sportovní nadšenci mohou přijet na kole po cyklostezce podél Baťova kanálu nebo přijít pěšky. Trasa z cyklostezky bude značena směrovými cedulemi a na místě bude připravené cykloparkoviště," doplnila Barešová.

 

Cílem akce je seznámit občany s rekultivací těžebních ploch. Ta přispívá k obnovení charakteru původní krajiny. Díky rekultivaci vzniknou v areálu nové břehy, výsadby stromů a keřů, vodní prostory pro rybolov, rekreaci a koupání, klidové ostrovní a poloostrovní plochy k hnízdění ptactva a jiných živočichů.

 

Den Země začne ve 12.30 hodin a vyvrcholí grilovačkou v 16 hodin.

 

Zdroj a autorka: Irena Frolová, Zlín.cz

Repro: Klub kultury Napajedla