Jan Burian v Napajedlích

26.03.2015 13:59

Básník Jan Burian v Napajedlích 

prozradí svůj tip, jak zůstat normální

 


Jan Burian (Foto: Klub kultury Napajedla)Jan Burian (Foto: Klub kultury Napajedla)

Autor: Irena Frolová, Zlín.cz

 

 

 

NAPAJEDLA - V napajedelském kině vystoupí v pátek 27. března český básník, písničkář a prozaik Jan Burian se svým pořadem Ekologie duše aneb Jak zůstat normální. Serveru Zlin.cz to uvedla Kateřina Barešová z Klubu kultury Napajedla.

 

Pořad začne ve 20 hodin a lidé se mohou těšit nejen na Burianovy písničky, ale i jeho vyprávění na téma současného života člověka obklopeného médii, ohromovaného supermarkety a superstary. " Umělec příchozím poradí, co mají dělat, aby si uchovali zdravý rozum a kulturní úroveň," doplnila Barešová.

 

Jan Burian je vystudovaný novinář. V letech 1972 - 1985 tvořil autorskou dvojici s Jiřím Dědečkem, natáčeli spolu alba i televizní skeče. Poté vystupoval s Danielem Fikejzem nebo s Petrem Skoumalem, Vlastislavem Matouškem či v triu Jan Burian – Jan Jeřábek – František Janče. Od roku 1992 spolupracuje s Českou televizí, kromě moderování vlastního pořadu Posezení s Janem Burianem skládá hudbu či jinak pracuje na dokumentárních filmech a podobně. Natočil dvě řady pořadu Burianův den žen. Moderoval také vyhlašování ceny Magnesia Litera. Spolupracoval i s Českým rozhlasem, píše pravidelně fejetony do Týdeníku Rozhlas, je autorem několika cestopisů a cestopisných dokumentárních filmů a také zakladatelem Klubu islandských fanatiků.