Napajedla - amatérská divadla

04.04.2016 15:22

Amatérská divadla se v Napajedlích předvedou

už po osmapadesáté

Už po padesáté osmé se sejdou amatérští divadelníci na nejdéle pořádaném festivalu v Napajedlích. Letos se bude konat v budově kina od soboty 9. do pátku 15. dubna, začátky představení jsou vždy od 19.30 hodin, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí kina Alžběta Medlová.

Ilustrační foto (Foto: Markéta Švehlíková)

Foto: Markéta Švehlíková

 

 

Letos se akce zúčastní a před zaplněným kinem si o přízeň publika i odborné poroty zasoutěží sedm rozmanitých ochotnických souborů.

 

"Festival zahájí mnohokrát v Napajedlích oceněné Rádobydivadlo Klapý s autorskou inscenací zakladatele souboru Ladislava Valeše   ... dlouhá cesta na motivy filmu Ingmara Bergmana Lesní jahody. Jedná se o jediné drama z celého festivalu," pozvala Medlová.

 

V dalších dnech diváci spatří jevištní komedie všech možných typů a variant. Suchý britský humor z prostředí londýnské nemocnice si návštěvníci užijí v představení Rodina je základ státu souboru teaTrum z Velkých Opatovic. Chybět nebude svérázný slovní vtip z repertoáru dvou legendárních komiků Voskovce a Wericha. Divadlo BROD ztvární jejich politickou satiru Ceasar. Soubor AMADIS z Brna se svou hrou Benátky pod sněhem o domnělé „emigrantce" dotkne současnější politické situace, předsudků i hranic tolerance. Svěží muzikál Nejkrásnější válka o mužích, ženách a svérázném ukončení konfliktů zatančí a zapějí studenti Masarykova gymnázia Vsetín. Festival zakončí NaKop Tyjátr z Jihlavy a jejich nesoutěžní kus TouTou aneb Když se ztratí pes - o tom, co dokáže zaběhnutý pes při procházce způsobit v manželství i přátelství.

 

Zdroj a autorka: Zlín - Irena Frolová