Napajedla - cestovatelský mišmaš

12.01.2017 14:47

V Napajedlích se uskuteční 7. ročník

festivalu Cestovatelský mišmaš

Kino Napajedla ožije v sobotu 14. ledna 7. ročníkem festivalu Cestovatelský mišmaš. Ten nabídne program s besedami, hudbou i občerstvením, serveru Zlin.cz to uvedla Alžběta Medlová z Klubu kultury Napajedla.

Cestovatelský mišmaš (Foto: Klub kultury Napajedla)
 
Cestovatelský mišmaš (Foto: Klub kultury Napajedla)
 

 

Festival začne v Kině Napajedla od 15.00 hodin. Tentokrát se návštěvníkům představí Jana Kysilková se svými zážitky ze čtrnáctiměsíčního pobytu na Azorských ostrovech, konktrétně na tom největším – Sao Miguel. O své zajímavé cestě po nepříliš známé Barmě bude zase vyprávět Juraj Kordik a Milan Ondruš. Patrik Kotrba se o zážitky z cesty pěšky do Santiaga de Compostela a několikaletém pobytu ve Španělsku, kde žil, cestoval a vydělával si hraním na kytaru, podělí nejen slovně, ale také ve verších a písních, které na cestě vznikly. Petra Pokorná divákům představí autonomní oblast Kurdistán a Štěpán Trojánek projekt, jak cestovat po světě Pod 7 kilo.

 

"Lidé se mohou těšit také na vynikající občerstvení, inspirované různými kouty světa. Besedami ovšem mišmašový večer nikdy nekončil a nebude ani tentokrát. Od 20.30 hodin se v Klášterní kapli představí dvě zajímavé polohy živého slováckého folkloru. První vystoupí výjimečná hudebnice, houslistka a zpěvačka Jitka Šuranská ze Zlína. Následovat ji bude world akustyk punk projekt 12:Piet složený z hudebníků z Nivnice, Uherského Brodu a Prahy," dodala Medlová.

 

Vstupné na besedy je 60 korun. Vstupné na koncert je 80 korun. Při návštěvě besed v kině i koncertu v Klášterní kapli mohou zájemci využít zvýhodněné vstupné 120 korun. Děti do 15ti let mají vstup zdarma.

Zdroj a autorka: Zlín.cz - Irena Frolová

https://www.napajedla.cz/galerie/19/masimas_2017_web_cover.jpg

Repro: Klub kultury Napajedla