Napajedla - divadelní festival

08.04.2015 15:14

Napajedla ovládne divadelní festival

 

Všechno není košér (Foto: Klub kultury Napajedla)

Všechno není košer (Foto: Klub kultury Napajedla)

 Autor: Irena Frolová, Zlín.cz

 

 

Sedm představení nabídne od soboty v jednom týdnu 57. ročník divadelního festivalu ochotnických souborů, řekla serveru Zlin.cz mluvčí napajedelského klubu kultury Kateřina Barešová.

 

Akci pořádá Klub kultury Napajedla a Divadelní soubor Zdeňka Štěpánka. Slavnostní zahájení je na programu 11. dubna, kdy se příchozí mohou těšit na hru Ladislava Valeše s názvem Všechno není košer od Rádobydivadla Klapý. „V jednom týdnu návštěvníci uvidí šest soutěžních a poslední sedmé nesoutěžní představení,“ uvedla Barešová.

 

Mezi stálice patří napajedelský Divadelní soubor Zdeňka Štěpánka, kromě Rádobydivadla Klapý se představí soubory Amadis Brno, Jana Honsy Karolinka, Masarykova gymnázia Vsetín, Kroměříž a Sokol Staré Město.

 

Hrát se budou kromě úvodní inscenace také hry S hlavou v oblacích, Dámský gambit, Advent, Jakub a jeho pán, Dovolená po česku a Podhorský penzion aneb Z malé hádky velká sázka. Poslední představení bude nesoutěžní.

 

Začátek každého představení je každý den až do pátku 17. dubna v 19:30. „Po představení zhodnotí každou inscenaci odborná porota, ve které bude dramaturgyně Městského divadla Zlín Jana Kafková, herečka Milena Marcilisová a režisér a herec Hoffmannova divadla Uherské Hradiště Karel Hoffmann,“ dodala Barešová.

 

Vstup na jednotlivá představení stojí 80 korun. Předplatné je za 350 korun.