Napajedla - divadlo pod širým nebem

10.08.2016 15:06

V Napajedlech se hrají divadla

pod širým nebem

Malí i velcí milovníci živého umění si mohou srpnová nedělní odpoledne zpříjemnit šesticí představení v otevřeném prostoru nádvoří radnice v Napajedlech. Prostřednictvím serveru Zlin.cz je pozvala programová pracovnice napajedelského klubu kultury Alžběta Medlová.

Divadlo (Foto: Klub kultury Napajedla)

Foto: Klub kultury Napajedla

 

Program zahájí 14. srpna domácí ochotnický Divadelní soubor Zdeňka Štěpánka pohádkou Zvířátka a loupežnice a inscenací pro dospělé Horká linka. Další neděli 21. srpna vystoupí hosté ze souboru Lukoveček s Nezbednou pohádkou. Z Přerova se dostaví hra Honzo, vstávej!, která u návštěvníků zabodovala už na Divadelním festivalu. Poslední neděle v měsíci bude patřit Modré Karkulce a Černé královně DS Zdeňka Štěpánka a Divadelnímu spolku z Kroměříže s představením Na cestě. Začátky jsou vždy v 18 a 20 hodin.

 

Zvířátka a loupežnice je pohádka pro nejmenší na motivy klasického "písničkálu" bratří Grimmů. Vyhnaná domácí zvířátka zažívají lesní dobrodružství a zabloudí i k loupežnicím. Představení Horká linka je doporučeno divákům starším 15 let. Komedie z prostředí natáčení televizní show pojednává o věčných problémech partnerů různého věku - od pubertální dvojice až po manželský pár, žijící ve dvacetiletém manželském stereotypu.

 

Nezbedná pohádka je o emancipované princezně, která z pekla vysvobodí Honzu. Honzo, vstávej! je naopak vtipná hra s vážným tématem týkajícím se eutanázie a hranice mezi životem a smrtí. Léto zakončí dvě pohádky – Modrá Karkulka pro nejmenší a Černá královna, které se z technických důvodů hrají v Kině Napajedla. Poslední hra Na cestě s humorným nadhledem pojednává o radostech i strastech života dvou putujících žen.

Zdroj a autorka: Zlín.cz - Irena Frolová

Repro: Divadlo Napajedla