Napajedla - pátek v Klášterní kapli

12.03.2015 14:00

V Klášterní kapli v Napajedlích zazpívá Mikulcová

Zuzana Mikulcová (Foto: Klub kultury Napajedla)

Zuzana Mikulcová (Foto: Klub kultury Napajedla)

Zdroj a autor: Zlín - Irena Frolová

 

 

Mladá slovenská zpěvačka Zuzana Mikulcová vystoupí v Klášterní kapli v Napajedlích v pátek 13. března od 20 hodin. Serveru Zlin.cz to řekla Kateřina Barešová z Klubu kultury Napajedla.

 

      Zuzana Mikulcová je vítězkou soutěže Nové tváre slovenského jazzu a v současné době působí s kapelou, která hraje převážně její autorskou tvorbu, doplněnou o různé cover verze (Jamiroquai, Norah Jones a podobně). Skupina vystupuje na festivalech, v hudebních klubech a kavárnách po celém Slovensku a České republice.

       "Dlouho působila jako zpěvačka v různých kapelách, teď píše vlastní hudbu. Autorský projekt Zuzany Mikulcové funguje přibližně dva roky. Písně žánrově nedefinuje, vnímá je jako fůzi více pohledů a směrů, ale co všechno písně spojuje je stejná výpověď v textech, které píše ve slovenštině. S podporou hudebního fondu vychází tento rok její první autorské album," doplnila Barešová.

      V roce 2009 Zuzana získala hlavní cenu soutěže Nové tváre slovenského jazzu, organizované Slovenskou jazzovou společností. Představila se i v televizním programu Legendy popu. Minulý rok se se svojí kapelou představila na koncertě Jamese Blunta.

       Kapelu tvoří mladí a kreativní muzikanti z různých koutů Slovenska.