Napajedla - požár DPS

02.11.2015 14:49

V Napajedlích hořel

Dům s pečovatelskou službou,

senioři jsou evakuováni

Hasiči a policisté evakuovali desítky seniorů Pečovatelského domu v ulici Pod Kalvárií v Napajedlích. Důvodem byl odpolední požár v jednom z bytů ve třetím patře. Devadesátiletá seniorka, která v něm bydlí, se údajně zachránila, když přelezla balkonem do sousedního bytu. Nikomu se zatím nic nestalo.

Příčina požáru v Domě s pečovatelskou službou není jasná.

FOTO: Zlínský deník, Jana Zavadilová

 

Požár měl ohrozit pouze jedno křídlo budovy, v níž je čtyřiačtyřicet bytových jednotek. Přesnou příčinu hasiči zjišťují, mělo se ale snad jednat o závadu na elektroinstalaci některého ze spotřebičů. Seniory odvážejí pečovatelky, policisté i strážníci do klubovny bývalého kláštera. Část z nich je nepohyblivá, takže na vozíčku. Obvolávají i rodiny.

 

Někteří senioři jsou vyplašení, ale jinak zvládají evakuaci docela dobře. „Byl to šok," říká jedna z klientek Jindřiška Mahúšková. „Bydlíme ve čtvrtém patře a všechno bylo horké. Vzduch byl strašně žhavý," doplňuje ji Božena Tománková. Obě se shodují, že je to zážitek, který by si nerady ještě někdy opakovaly. „Ale důležité je, že se nikomu nic nestalo," shodují se. Devadesátiletou ženu, která v bytě požáru bydlela, obě znají.

 

 
 

Zdroj a autorka:  Zlínský deník, Jana Zavadilová