Napajedla - výbuch kotle

23.03.2015 14:07

Výbuch kotle v restauraci v Napajedlích: 

Na místo výbuchu přiletěl i vrtulník

 

Výbuch plynového kotle v restauraci v centru Napajedel si v neděli odpoledne vyžádal zranění jedné ženy. S popáleninami byla vrtulníkem transportována do brněnské fakultní nemocnice. Hosté restaurace ani nikdo další nebyl zraněn.

Výbuch kotle v restauraci v Napajedlích

 

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Otrokovice a dobrovolní hasiči z Babic a Napajedel. „Výbuch nastal v kuchyni. Při něm byla popálena jedna žena. Hasiči na místě lokalizovali požár během dvaceti minut.

 

Výbuch kotle v restauraci v Napajedlích

 

K narušení konstrukcí a k demolici při výbuchu nedošlo, exploze jen po kuchyni rozházela věci. Na místě je také termokamera, která hlídá tento prostor. Byla vypnuta elektřina a zastaven přívod plynu," popsal situaci v neděli večer mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

 

Výbuch kotle v restauraci v Napajedlích

 

Dodal, že v době příjezdu hasičů byli zaměstnanci a hosté restaurace venku. Na místo podle něj vyrazil i člen posttraumatického týmu HZS ZK a záchranáři ze Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Ti na místě ošetřili popálenou ženu a nařídili její letecký transport do nemocnice.

 

Výbuch kotle v restauraci v Napajedlích

 

„Žena utrpěla popáleniny na 25 procentech těla, především v oblasti obličeje a končetin. Nebyla v bezvědomí. Vrtulníkem byla transportována do brněnské fakultní nemocnice na kliniku popálenin a rekonstrukční chirurgie," upřesnil krajský mluvčí zdravotních záchranářů Petr Olšan.

 

Výbuch kotle v restauraci v Napajedlích

 

Příčinu výbuchu na místě nadále zjišťují vyšetřovatelé­. 

 

 

Zdroj a autor: Jana Zavadilová, Zlínský deník