Napajedla - výstava aktů

09.06.2015 15:16

Napajedelské museum vystaví

ženské akty Terezy z Davle

Fotoakty Terezy z Davle (Foto: Klub kultury Napajedla)

Fotoakty Terezy z Davle (Foto: Klub kultury Napajedla)

 

Muzeum Napajedla vystavuje černobílé ženské akty a portréty z dílny Terezy z Davle, snímky vznikly v prostorách starého secesního hotelu Evropa. Vernisáž výstavy se uskuteční netradičně v průběhu expozice, a to ve čtvrtek 11. června, serveru Zlin.cz to oznámila Kateřina Barešová z Klubu kultury Napajedla.

 

Muzeum připravuje také fotografický workshop pro ty, kterým je styl umělkyně blízký a chtěli by s autorkou a jejími modelkami pracovat. "Účastníci workshopu si odvezou nejen mnoho zkušeností, ale také unikátní snímky. Workshop se uskuteční 12. června od devíti do 17 hodin," podotkla Barešová.

 

Fotografie Terezy z Davle jsou nezaměnitelné, přímočaré, přirozené, tajemné i erotické. "Cyklus fotografií tvořený v hotelu Evropa nemá pevný koncept. Jediné spojení je právě budova na Václavském náměstí, která mne od půlky 90. let fascinovala. Fotografie vznikaly v posledních měsících výhradně na analog a jsou zvětšovány na barytový papír. Na fotografiích vystupují ženy ve věkovém rozmezí 16 až 50 let, často jsou to mé sousedky které jsem oslovila, dále pak baletky, herečky, studentky nebo servírky. Většina z mých modelek (ne-modelek) s pózováním žádnou zkušenost nemá. Každá z těchto žen mě inspirovala jinak. Nesnažila jsem se tudíž většinu z nich aranžovat do určitého období. Jde o první výstavu tvořenou na objednávku – speciálně pro Leica Gallery Prague," poznamenala autorka snímků.

 

Výstava začala v Napajedlích 4. června a potrvá do 28. června.

Zdroj: Zlín.cz, Irena Frolová

https://i.idnes.cz/11/021/org/VES38f17b_on_the_beach.jpg

Tereza z Davle: On the beach