Nejvíce lidí u voleb

10.10.2016 14:34

Nejvíc lidí přišlo k volbám právě v našem kraji

Vypadá to, že voliči ve Zlínském kraji jsou nejzodpovědnější ze všech. Dokládá to relativně vysoká volební účast ve volbách do krajských zastupitelstev, jak ji uvádí server volby.cz.

https://zlin.cz/wcd/articles/ilustracni/thumb-large/volby-komise-lide-urna-prezident-14.jpg

 

 

Zatímco republikový průměr volební účasti byl při letošních volbách do krajských zastupitelstev 34,57 procenta, města a obce Zlínského kraje na tom byla o poznání lépe a ve srovnání s dalšími kraji vlastně nejlépe. K urnám tu dorazilo 38,5 procenta lidí.

 

Naopak nejmenší zájem o to vyjádřit se svobodně k politickému vývoji u nás, byl v kraji Ústeckém. Vyplývá to z čísel, která uvádějí webové stránky volby.cz.

 

V rámci kraje na tom byl nejlépe ze všech Zlín a jeho okolí. Volit přišlo 40,9 procenta oprávněných voličů. Nejméně, jen 35,4, jich bylo na Vsetínsku.

 

Procentuálně nejvíc lidí hlasoval v malé obci na Slovácku, Hostějově, která má jen 35 voličů. Na úřad zavítalo s hlasovacím lístkem 27 lidí.

 

Zdroj a autorka: Zlín.cz - Irena Frolová

https://g.denik.cz/1/3e/volby-urna-komise_denik-630.jpg

Repro: Plzeňský deník


Administrátor tohoto webu, účastnící se volební práce ve zlínském volebním  okrsku č. 30, může doplnit - ve zmíněném obvodu dosáhla volební účast 43,91 %. Čtyři bloky důchodců udělají své.