Proč nevolit Konfidentův gang

29.09.2017 15:21

https://img.aktualne.centrum.cz/630/70/6307055-blog-frantisek-kostlan.jpgkoho nevolit - díl I.

hnutí ANO

František Kostlán

(výňatek z článku)

 

.... DNES ZAČÍNÁME VĚCNÝMI DŮVODY, PROČ NEVOLIT HNUTÍ ANO ANDREJE BABIŠE ....

https://img.blesk.cz/img/1/normal690/2300830_andrej-babis-agrofert-logo-v8.jpg?v=8

Repro: Blesk


Proč nevolit hnutí ANO


Pro demokrata je hnutí ANO nevolitelné. Důvody neustále zaznívají v médiích, ale existuje i jeden, který hlavní média probírají méně. Tímto důvodem, a asi tím rozhodujícím, pro který šel Babiš do politiky, jsou zemědělské dotace, dotace zpracovatelským potravinářským a dalším podnikům, které firmy koncernu Agrofert dostávají každý rok ze státního rozpočtu i z Evropské unie.

Agrofertu se daří i díky tučnějším dotacím, než dostával před Babišovým vstupem do vlády. Zatímco Agrofert v roce 2011 získal od státu a EU celkem 618 milionů v roce 2016 už to bylo přes jeden a půl milardy - 1 644 000 000 korun (Viz Reportéři ČT.) Jak to vypadá s poměrem k dotacím pro ostatní firmy v této sféře? To vyčíslil server Echo: Například v roce 2015 Agrofert zcela ovládl žebříček příjemců zemědělských dotací s celkovými 788 miliony korun získaných od EU a státu. Druhé Spojené farmy Radovana Vítka nedosáhly ani na polovinu Agrofertem odčerpaných dotací (274 miliony).

A co je pozoruhodné, čím vyšší dotace do zemědělství a zpracovatelských podniků jdou, tím jsou potraviny v obchodech dražší a zároveň mnohdy i méně kvalitní.

„V šunkovém salámu bylo méně masa, než výrobce deklaroval na obalu. V září minulého roku na takový švindl narazili veterináři ve fabrice Kosteleckých uzenin (součást Agrofertu). Potravinářská inspekce šizený salám pranýřovala na svém webu jako falšovanou potravinu. V té době se na ministerstvu zemědělství chystala státní dotace pro kostelecký masokombinát. Přišla jako vánoční dárek - rekordních více než 19 milionů korun. Je to skoro dvojnásobek toho, co tato firma Andreje Babiše dostala ze státní kasy za předchozí čtyři roky dohromady,“ píše týdeník Ekonom.

https://img.blesk.cz/img/1/full/3058247_babis-andrej-ano-v2.jpg?v=2

Repro: Blesk

 

Ministerstvo zemědělství vedené lidovcem Marianem Jurečkou tvrdí, že těmito dotacemi pomáhá potravinářům, aby zvyšovali kvalitu výrobků a posilovali postavení na trhu. Pravda však asi bude někde jinde. Lidovci (KDU-ČSL) v tom s Babišem jedou naplno. Důvodem nejspíš bude vzájemný obchod: KDU-ČSL bude moci i nadále uplácet své členy a voliče přemrštěnými dotacemi, jak to ostatně dělá již od sametové revoluce, a Babiš na tom vydělá své. Lidovcům se to jistě vrátí i v podobě darů od některých podniků, které dotace obdržely. ČSSD jim to buď toleruje, nebo to i ona s Babišem vyhandlovala za něco, z čeho má vlastní prospěch.

Vedle prudkého navýšení dotací firmám Agrofertu vedl po celou dobu ministr zemědělství Jurečka „vlasteneckou kampaň“ s různými variacemi hesel na téma „kupujte jen české výrobky“. To samozřejmě vyhovovalo Agrofertu, který lže, že do obchodů dodává jen české výrobky. Opak zjistili tvůrci filmu Selský rozum - Žlutý baron, jehož vysílání vedení České televize blokuje, aby se Babišovi zalíbilo. Dejme ještě jednou slovo Ekonomu:

„Nárůst dotací pro velkopotravináře není jen Jurečkova zásluha. Peníze pouští ze státní kasy i ministr financí Babiš. O tom, kolik půjde na konkrétní dotační tituly, rozhoduje také sněmovní zemědělský výbor. Jeho šéfem je druhý muž hnutí ANO a člen představenstva Agrofertu Jaroslav Faltýnek. Peníze jsou určené pouze pro velké průmyslové podniky zaměstnávající 250 až 750 lidí. Továrny z jiných oborů stát podobně nehýčká.

Než Andrej Babiš vstoupil do vlády, dopřával stát potravinářům na dotacích ročně kolem 130 milionů korun. V roce 2015 suma poskočila na více než 200 milionů, vloni pak na 396 milionů. Z toho čtvrtina - téměř 104 milionů korun - putovala do koncernu Agrofert. Nejvíce peněz získaly již zmíněné Kostelecké uzeniny, dále pekárny Penam a Vodňanská drůbež, které obdržely po 18 milionech.“

https://www.vhrsti.cz/wp-content/uploads/2015/04/Dotace_Babis.jpg

Repro: V hrsti


Linka Babiš a Faltýnek - ministerstva financí, zemědělství a zemědělský výbor sněmovny – Agrofert nás okrádá hned nadvakrát: jednou v podobě nedůvodného zvyšování dotací z našich peněz, podruhé nižší kvalitou potravin a podílení se na jejich předražování, jak jsme tomu dnes svědky nejen v podobě cen másla - například chléb zdražil za poslední roky až o 150 procent. Potraviny tak jsou vlastně ještě dražší, než za ně zaplatíme v obchodech, protože dotace na jejich výrobu jdou také z našich kapes. My proděláváme, Agrofert vydělává - za loňský rok měl čistý zisk 8,6 miliardy korun.


Lži, Čapí hnízdo, nevysvětlené platby


Připomeňme si ještě známější důvody, proč hnutí ANO nevolit, Babiš dosud nevysvětlil tři kauzy, které by v normální zemi vedly k odstoupení či odvolání jejich protagonisty:

• Není schopen pravdivě vysvětlit, kde vzal peníze na nákup akcií Agrofertu.
• Podvodu se možná dopustil při nákupu korunových dluhopisů Agrofertu - a ani zde neprokázal pravdivě původ peněz na nákup dluhopisů.
• Podvodně získal dotaci na Čapí hnízdo.

Po zveřejnění tajných nahrávek se prokázalo, že Babiš je protřelým lhářem a využívá svá média pro vlastní zájmy za pomoci kompromitování druhých - tomu se v byznysmenském slovníku říká nekalá konkurence. Dříve takové metody používala Státní bezpečnost (komunistická tajná politická policie), s níž Babiš na rozdíl od Bureše rozhodně nespolupracoval. Podobné metody používá proti své podnikatelské konkurenci.

Babiš chce řídit stát jako firmu. V praxi to znamená odstranit co nejvíce překážek, které mu v tom brání. Parlament je podle něj pouhá žvanírna, což před ním říkal už první bolševik v zemi Klement Gottwald. Proto se bude snažit o zrušení Senátu a zredukování Poslanecké sněmovny či alespoň „o modernizaci jednacího řádu sněmovny,“ jak píše ve svém programu.

Andrej Babiš do politiky vstoupil pro posílení vlastních zájmů. Do hnutí ANO vstoupilo i dost slušných lidí v naději na změnu k lepšímu. Po Babišově vládnutí je však zřejmé, že tato naděje byla promarněna. Z leckterých protagonistů ANO se stali xenofobní křiklouni, ochotní obětovat svobodu autoritářskému režimu. Kdo volí ANO, volí i Babišovy metody a jeho vztah k demokracii.

Zdroj: Aktuálně

https://media.novinky.cz/614/536145-original1-z28hi.jpg

Repro: Novinky