CÍL? VÝHRA

07.02.2017 14:22

Jan Birke:

K vítězství ČSSD je potřeba,

aby se zapojil každý jeden z vás

 

Vážené přítelkyně, vážení přátelé,

je to poprvé, kdy Vás oslovuji touto cestou. Obracím se na vás devět měsíců před volbami do Poslanecké sněmovny, v době, kdy sociální demokracie vede úspěšně už více než tři roky vládní koalici. V té se nám daří krok po kroku naplňovat náš volební program, kterému dali občané v posledních sněmovních volbách největší důvěru.

https://kreslenyvtip.cz/sites/default/files/styles/large/public/cartoons/miroslav_kemel/miroslav_kemel_38.jpg?w=1400

Repro: Kemel

 

 

Postupně odškrtáváme závazky, které jsme slíbili splnit. Měníme zemi už tři roky k lepšímu. Nastartovali jsme ekonomiku! Snížili nezaměstnanost! Podporujeme rodiny s dětmi, seniory i nemocné! Zvyšujeme platy! Bráníme rozprodávání moravského a českého zdravotnictví, zpoplatňování školství či privatizaci důchodů. Napravili jsme chyby pravicových vlád.

 

Sociální demokracie je ve vládě úspěšná!

 

Navzdory tomu, s blížícími se podzimními sněmovními volbami, mám pocit, že čím dál více ztrácíme jako sociální demokraté sebevědomí. Že někde dokonce živíme vnitřní spory a pnutí. Že nám schází vůle po vítězství. Že se dobrovolně čím dál více necháváme polapit stínem miliardáře Andreje Babiše a jeho marketingového a byznysového ohňostroje.

 

Objíždím krajské konference a čtu v některých mediálních vyjádřeních našich členů, že jsme odsouzeni k prohře a že snad nemá ani cenu bojovat. Už se rovnou vedou řeči, že i v opozici se dá dělat dobrá politika a že se třeba ANO ve funkci lídra za čtyři roky vyčerpá.

 

To se mi nelíbí. Tohle není sociální demokracie, jak ji znám a jaká chci, aby byla.

 

Sebevědomá. Jistá. Jednotná. Pracující s maximálním zapálením ve prospěch těch, kteří naši pomoc a podporu ve společnosti potřebují. Pro ty, ke kterým se otáčely, otáčejí a budou vždy otáčet zády pravicové strany i populisté a slibotechny jako je Andrej Babiš.

https://img.blesk.cz/img/1/normal620/3049108-img-krajske-volby-andrej-babis-bohuslav-sobotka-miroslav-kalousek-v1.jpg?v=1

Repro: Blesk

 

Před několika týdny jsem dostal od předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky důvěru vést volební kampaň pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny. Ty budou pro všechny sociální demokraty klíčové. Hraje se v nich o hodně. Třeba o to, jaká bude budoucnost České republiky. Jestli ČSSD naváže na svou dobrou vládní práci a bude v ní pokračovat, nebo necháme naši zemi spadnout do rukou miliardářů, falešných spasitelů a oligarchů, pro které je politika jen výtahem k ještě větším ziskům a ještě větší moci.

 

To je budoucnost, kterou si nepřeje nikdo z nás.

 

Je pro mě výzva, poprat se o volební vítězství! A přál bych si, aby to byla stejně silná výzva pro každého z nás, pro každého sociálního demokrata.

 

ČSSD je jediná politická strana, která dokáže Andreje Babiše porazit. A já, stejně jako vy, chci vyhrát.

 

Máme přece jasnou konkurenční výhodu: lidé vědí, že když budou volit sociální demokracii, že jim pomůžeme. Že žádný miliardář, který nemá program pro „dolních deset milionů" ale jen pro sebe, přece není a nemůže být pro normální lidi lepší volbou, než jsme my, sociální demokraté. Jen tak můžeme zvítězit a jen s takovým přístupem k věci uspějeme.

https://cdn.i0.cz/public-data/5c/14/a93e241d3242b407068dd4dead3e_w1024_h652_gcc1c9b10494611e4862d002590604f2e.jpg?hash=bffdf24c60e92d89191fd8994de388d6

Repro: Aktuálně

 

K vítězství ČSSD je potřeba, aby se zapojil každý jeden z vás.

 

Víme, jaká je situace: máme proti sobě miliardáře s neomezeným rozpočtem, máme proti sobě jeho média, máme proti sobě i pravicové strany. Ale takový je svět a sociální demokracie si za svých téměř 140 let existence poradila i v horších časech!

 

Takže si vzpomeňme na to, jak naši předchůdci bojovali za sociální spravedlnost a svobodu, jak v exilu bojovali proti totalitě a jaké úsilí stála obnova sociální demokracie po roce 89. Pojďme si tedy i my vyhrnout rukávy a odmakat si to!

 

Jako volební manažer udělám maximum pro úspěch sociální demokracie. Dáváme věci do pohybu, začali jsme sestavovat volební tým, konzultujeme strategii s experty a poradci, posilujeme komunikaci strany, maximální energie se věnuje přípravě programu ČSSD…

 

Chci, stejně jako vy, přátelé a přítelkyně, aby ČSSD zvítězila! Vím moc dobře, že se mi to nikdy nepodaří bez spolupráce s vámi všemi, lidmi z okresů a místních organizací, bez všech členů a funkcionářů ČSSD.

 

Pojďme prosím společně, buďme jednotní a silní. Jen tato kombinace nám dává šanci k podzimnímu vítězství.

 

Díky za vaši podporu! Váš přítel

 

Honza Birke, volební manažer ČSSD

Zdroj: ČSSD

https://www.mediar.cz/wp-content/uploads/2015/05/zlate_pero_kemel04.jpg

Repro: Kemel

 

 

Sobotka má smysl pro humor

a s lidmi komunikuje rád,

tvrdí Jan Birke

 

Nevím o nikom, kdo by byl nyní pro sociální demokracii lepším leaderem, než je Bohuslav Sobotka, uvedl volební manažer ČSSD Jan Birke v reakci na dotaz, který se objevil na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

birke-1.jpg

Čtenářka Ema Fík položila Birkemu otázku takříkajíc na tělo: „Nemyslíte, že potřebujete někoho mnohem charismatičtějšího? Sobotka mluví monotónně jak nějaký stroj. Postrádá podle mě nějakou lidskost. Evidentně je to způsobeno tím, že on sám s lidmi nekomunikuje. Nemyslíte, že mám pravdu?“

 

  „Nevím o nikom, kdo by byl nyní pro ČSSD lepším lídrem než Bohuslav Sobotka. Možná pan premiér na někoho působí tak, jak popisujete. Já ho ale znám jako nesmírně pracovitého člověka, jako člověka bez skandálů a také jako člověka se smyslem pro humor. Věřte mi, že s lidmi komunikuje rád. Bohužel mu na osobní setkání s lidmi nezbývá tolik času, kolik by chtěl,“ odpověděl Birke.

 

 Sám si myslí, že bychom politiky měli hodnotit především podle toho, co reálně udělali pro lidi. „Jsem přesvědčen, že tahle vláda se opravdu snaží a není paralyzována hádkami a skandály tak, jako ty v minulosti. Drtivá většina věcí prosazených vládou jsou ty, které před volbami ČSSD slibovala realizovat. V tomto smyslu je Bohuslav Sobotka velmi úspěšný premiér,“ dodal Birke.

Zdroj: parlamentnilisty.cz