ODS tvoří kandidátku

07.04.2016 14:54

ODS ve Zlínském kraji schválila kandidátku,

je na ní i Devátý

Občanští demokraté ve Zlínském kraji včera ve Zlíně schválili kandidátku pro podzimní krajské volby. Již dříve zvolili lídrem vlčnovského starostu Jana Pijáčka. Včera ODS doplnila zbývající jména, mezi nimiž nechybí například ani advokát, disident a bývalý šéf civilní kontrarozvědky Bezpečnostní informační služby Stanislav Devátý. ČTK to řekla regionální manažerka strany Libuše Doupovcová.

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/ods-ve-zlinskem-kraji-schvalila-kandidatku-je-na-ni-i-devaty-20160403.html

Stanislav Devátý. Ilustrační foto.

Stanislav Devátý. Ilustrační foto.

Autor: DENÍK/Dušan Póč

 

 

Devátý ODS podpořil již ve sněmovních volbách v roce 2013. Tehdy sice z posledního místa kandidátky získal vůbec nejvíce, 1601, preferenčních hlasů, k zisku poslaneckého mandátu to ale občanským demokratům v kraji nepomohlo. Do krajských voleb půjde z třetí pozice. Dvojkou je krajský předseda ODS a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha. Na dalších místech jsou starosta Bystřice pod Hostýnem, nestraník Zdeněk Pánek a Josef Slovák, jenž je ředitelem Střední odborné školy Josefa Sousedíka Vsetín.

 

„Jsem rád, že se nám podařilo najít velmi kvalitní kandidáty, kteří mají zkušenosti, zdravý rozum i jasnou vizi. Podařilo se nám na kandidátku přivést také nezávislé kandidáty, významné osobnosti, jako je například Standa Devátý," uvedl Blaha. Podle Pijáčka jsou na kandidátce lidé, kteří v posledních letech mají za sebou kus práce. „A tyto zkušenosti bychom rádi využili i ve prospěch kraje," doplnil Pijáček. Volební program bude mít strana hotový zhruba na konci dubna.

 

Kandidátky tvoří i další strany. Vůdce zatím nezná ČSSD poté, co členská základna neschválila bývalou místopředsedkyni strany a senátorku Alenu Gajdůškovou. Lidovce povede starosta Vsetína a senátor Jiří Čunek, komunisty náměstek hejtmana Ivan Mařák a ANOfert poslankyně Margita Balaštíková. V čele společné kandidátky STAN, ZVUK 12 a Zlínského hnutí nezávislých je primátor Zlína Miroslav Adámek (STAN).

https://www.bernards.cz/gallery/image/aktuality/RozumiteVtipu19.jpg

Repro: Bernards

 

Soukromníci budou kandidovat se Svobodnými, leaderem by mohl být majitel loterijního holdingu Synot, senátor Ivo Valenta. Kandidátku Strany zelených a pirátů povede zastupitel Vsetína Michal Berg a TOP 09 krajský předseda strany Vlastislav Navrátil. Vůdce ještě nemá Strana práv občanů, zřejmě jím bude náměstek hejtmana Lubomír Nečas.

 

Minulé krajské volby ve Zlínském kraji vyhrála ČSSD, která utvořila koalici s komunisty a Stranou práv občanů. Koalice má v pětačtyřice­tičlenném sboru 25 hlasů. V opozici jsou lidovci, STAN/TOP 09 a ODS.

 

Zdroj a autor: ČTK, Zlínský deník, (poh)

 

Krajští zastupitelé  ODS - Zlínský kraj (z voleb 2012)

Stanislav Blaha
Jiří Částečka
Daniela Hebnarová
Libor Lukáš
Jan Pijáček

Zdroj: ODS

 

y.denik.cz/zpravy_region/ods-ve-zlinskem-kraji-schvalila-kandidatku-je-na-ni-i-devaty-20160403.html